Peab inleder årlig arbetsmiljövecka med fokus på lagarbete

Peabs årliga arbetsmiljövecka är igång. Foto: Samuel Unéus

Peabs årliga arbetsmiljövecka är igång, som äger rum över hela den nordiska koncernen. Under veckan kommer de 14 000 medarbetarna att fokusera särskilt på samarbete och samspel inom arbetslagen, med utgångspunkt i Peabkoncernens fyra kärnvärden.

Eftersom hur arbetslaget fungerar som grupp är avgörande för att skapa och upprätthålla en säker och hälsosam arbetsplats, har Peabkoncernen valt att fokusera på lagarbete under årets arbetsmiljövecka.

Varje arbetslag kommer att delta i aktiviteter som är baserade på koncernens kärnvärden – jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga. Dessa värden styr hur organisationen agerar både internt och externt. Under veckan kommer medarbetarna få möjlighet att reflektera och diskutera både individuellt och i grupp kring sitt beteende och samarbetet inom laget. Arbetslagen ska tillsammans komma fram till hur de vill fortsätta arbeta, identifiera sina styrkor och se på vad som kan förbättras.

– Det är viktigt att våra medarbetare får chansen att gemensamt reflektera över hur de bidrar till gruppen, vad som fungerar bra och vad som kan göras bättre, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning på Peab.

Veckan innehåller en rad aktiviteter för att förbättra arbetsmiljön. Förutom en gemensam övning i början och slutet av veckan, kan arbetslagen välja aktiviteter som fokuserar på personlig skyddsutrustning, återhämtning och introduktion av nya medarbetare.

– En stark säkerhetskultur byggs tillsammans. Därför är det avgörande att vi fokuserar på laget och dess samspel. Våra kärnvärden är en stor tillgång för oss och ska fortsätta vara det, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.