NCC renoverar hotell i Helsingfors

Fotograf: Hotell EA5

Hotellbyggnaden på Elielplatsen i centrala Helsingfors genomgår nu en omfattande renovering för att bli ett nytt Scandic-hotell med 174 rum. Projektet inkluderar renovering och modernisering av hotellrummen, gemensamma utrymmen, fasaden, taket samt fastighetens tekniska installationer.

"Samarbetet med Exilion började med renoveringen av Scandic Grand Central här i Helsingfors och fortsätter nu på Elielplatsen. Genom att bibehålla samarbetet och i utvecklingsfasen har vi säkerställt de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt projekt. Utvecklingsfasen har möjliggjort en noggrann och detaljerad produktionsplanering," säger Kati Tauriainen, chef för NCC Building i Finland.

Fastighetens energieffektivitet kommer att förbättras och hotellet renoveras för att uppnå miljöcertifieringen LEED Gold.

"Hotellet på Elielplatsen 5 är beläget mitt i Helsingfors centrum, och vi ser fram emot att renovera byggnaden tillsammans med våra etablerade partners Scandic och NCC. Genom denna förnyelse vill vi ytterligare förbättra gästupplevelsen och utveckla fastigheten till en mer hållbar helhet, bland annat genom att minska energiförbrukningen," säger Jussi Ojamo, investeringschef på Exilion.

Byggnationen inleds i början av september och förväntas vara färdigställd hösten 2025.

Projektet är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 180 MSEK och registreras i affärsområdet NCC Building Nordics under det tredje kvartalet 2024.