Ny detaljplan för Hallands sjukhus i Kungsbacka – Dela dina synpunkter fram till 24 September

Foto: Kungsbacka

Kungsbacka kommun har lagt fram ett förslag till detaljplan som syftar till att möjliggöra en utbyggnad av Hallands sjukhus i Kungsbacka. Förslaget är tillgängligt för synpunkter fram till den 24 september.

Detaljplanen är under samråd från den 27 augusti till den 24 september, vilket innebär att allmänheten, kommuner och myndigheter har möjlighet att lämna sina åsikter om förslaget.

Målet med detaljplanen är att skapa förutsättningar för både ombyggnad och tillbyggnad av sjukhuset, vilket kommer att möjliggöra en utveckling av Region Hallands vård i Kungsbacka. I planen ingår även ett nytt parkeringshus för att underlätta för både personal och besökare.

– Kungsbacka växer och vi behöver ge sjukhuset möjlighet att utvecklas för att kunna möta framtidens vårdbehov. Detaljplanen är också en viktig del i stadens vidareutveckling, säger planarkitekt Emma Johansson.

Informationsmöte i Kungsbacka Live För att informera och involvera invånarna kommer kommunen att hålla ett informationsmöte den 5 september i Kungsbacka Live på Kungsmässan. Mötet börjar kl. 17:30 och föranmälan är inte nödvändig.

Alla synpunkter är välkomna Alla åsikter är viktiga under samråds- och granskningsprocessen, oavsett om de är positiva eller negativa.

– Vi ser fram emot att många tar del av planerna och ger sina synpunkter på förslaget. Den som är intresserad av mer information är välkommen till informationsmötet där vi kommer att visa en presentation och svara på frågor, säger Emma Johansson.