Niam avslutar insamlingen för Niam Nordic VIII med 805 miljoner euro

Kapitalet från Niam Nordic VIII har framför allt investerats i bostads- och logistiksektorn. Bild: Niam

Niam tillkännager nu stängningen av Niam Nordic VIII, bolagets åttonde fastighetsfond, med en kapitalbas på 805 miljoner euro, exklusive co-investeringskapital. Under det senaste året har teamet investerat majoriteten av kapitalet främst inom de nordiska bostads- och logistiksektorerna. Niam Nordic VIII är den näst största opportunistiska fonden i Niams historia.

”Vi är stolta över att ha lyckats skapa vår näst största fond trots en utmanande marknad för fondinsamling, och detta hade inte varit möjligt utan det fortsatta stödet från våra befintliga investerare. Vi har även fått flera nya investerare och ser fram emot att etablera långsiktiga relationer med dem. Vår prioritet är att fortsätta leverera starka och konsekventa resultat till våra investerare,” säger Jennifer Andersson, Managing Partner på Niam.

Niam Nordic VIII är en opportunistisk fond som fokuserar på fastighetssektorer med hög tillväxt i Norden. Fonden är en del av en serie som inte är begränsad till specifika sektorer, och tidigare fonder har konsekvent levererat stabil avkastning genom olika marknadscykler. Kapitalet från Niam Nordic VIII har i första hand investerats i bostads- och logistiksektorn. Investeringskapitalet har säkrats från en bred och global investerarkrets, inklusive några av världens största institutionella investerare från Asien, Nordamerika, Europa, Mellanöstern och Norden, såsom pensionsfonder, statliga investeringsfonder, försäkringsbolag, stiftelser och familjeföretag.

Henrik Gerdin, fondchef på Niam, kommenterar: ”Vår ambition med Niam Nordic VIII är att uppnå hög avkastning genom att implementera våra affärsstrategier, inklusive portföljoptimering, aktiv fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt. Vi förväntar oss att Niam Nordic VIII kommer att vara fullt investerad under första halvåret 2025, då vi har flera affärer under due diligence och ser andra lovande möjligheter framöver.”