Spadtag för Biltema-varuhus i Burlöv

Foto: Biltema

Biltema har nu påbörjat byggandet av sitt största varuhus i Norden, placerat i det populära handelsområdet Bernstorp i Burlövs kommun. Denna etablering är ett betydande steg i Biltemas tillväxtstrategi och understryker deras ambition att erbjuda kunder i hela regionen ett omfattande utbud av kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

JJE Bygg och Konsult AB har fått det prestigefyllda uppdraget att uppföra det nya varuhuset, som kommer att erbjuda ett brett sortiment av produkter för hemmet, bilen, fritiden och mer. Detta initiativ stärker Biltemas position på detaljhandelsmarknaden.

Vid det officiella första spadtaget närvarade kommunstyrelsens ordförande Sara Vestering (M), Martin Norrman, VD för Biltema Real Estate, samt Johan Gerdevåg, Marknadschef för Biltema Sverige, tillsammans med andra centrala personer som har drivit projektet framåt. Biltema uttryckte stor glädje över det varma mottagandet från Burlövs kommun och ser fram emot det fortsatta samarbetet.

Johan Gerdevåg kommenterade: "Det här är ett historiskt ögonblick för Biltema och en viktig satsning för framtiden. Genom att etablera ett nytt varuhus i Burlöv stärker vi vår marknadsposition i regionen. Vi är oerhört glada över att börja bygget och ser fram emot att välkomna våra kunder nästa år!"

Den strategiska placeringen i Bernstorp, längs E20/22, förväntas inte bara attrahera kunder från Sverige utan även från Danmark. Denna etablering är förväntad att ge ett betydande uppsving för den lokala ekonomin genom nya arbetstillfällen och ökad ekonomisk tillväxt.

Det nya varuhuset beräknas öppna under tredje kvartalet 2025, vilket markerar ett stort framsteg både för Biltema och för Burlövs kommun.