Hifab expanderar till Uppsala med nytt team under Viktor Wadelius

Foto: Hifab

Hifab fortsätter sin expansion och etablerar sig nu i Uppsala under ledning av Viktor Wadelius, som rekryterats som Affärschef. Initialt består teamet av fyra personer, med ambitionen att växa under året.

– Uppsala och Stockholm utvecklas snabbt och regionerna växer allt mer samman, med många av våra kunder etablerade på båda orterna. Vi ser stora synergier i att kunna erbjuda lokala projektledare kombinerat med strategisk rådgivning och teknisk förvaltning. Viktor och hans team i Uppsala bidrar med både lång erfarenhet och ny kompetens inom ledning och teknik, vilket stärker vår verksamhet, säger Nicke Rydgren, VD på Hifab.

Hifabs nya kontor i Uppsala består inledningsvis av Bo Liljestrand, Isabella Mård, Mathias Lind och Viktor Wadelius. Teamet har omfattande erfarenhet inom samhällsbyggnad, från mindre utredningar till stora projekt och stöd under förvaltningsskedet. De har specialkompetens inom områden som kulturmiljö, medicinska gasanläggningar, installationer och digitalisering med hjälp av 3D och VR.

Viktor Wadelius, som leder satsningen i Uppsala, har en lång bakgrund inom samhällsbyggnad och har arbetat med allt från komplexa renoveringsprojekt i kulturhistoriskt känsliga miljöer till nybyggnation av skolor och bostäder. Han kommer senast från PE Teknik & Arkitektur, där han var sektionschef för Uppsalakontoret. I sin nya roll som Affärschef på Hifab kommer Viktor att leda satsningen och ansvara för teamets fortsatta tillväxt och utveckling.

– Jag ser fram emot att vara med och bygga upp Hifabs verksamhet i Uppsala tillsammans med mina kollegor, både lokalt och från Stockholm och övriga orter. Vi har ett starkt team redan från start, med kapacitet att stödja våra kunder med både rådgivning och projektledning i samhällsbyggnadsprojekt, säger Viktor Wadelius, Affärschef på Hifab.