Riksbyggen påbörjar byggprojekt för 43 seniorbostäder i Trosa

Illustration: Riksbyggen

Riksbyggen har nu beslutat att starta byggandet av 43 boenden i Bonum Brf Stensundet i Trosa. Dessa lägenheter, med omsorgsfulla planlösningar för 2-4 rum och kök, riktar sig främst till personer över 55 år och har väckt stort intresse sedan försäljningsstarten förra sommaren.

Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande i Trosa kommun, uttrycker positiv inställning till Riksbyggens satsning och påpekar att behovet av olika bostadsformer i Trosa har varit tydligt. Han välkomnar företag som vågar investera i den rådande ekonomiska situationen och hoppas att detta kan inspirera andra.

Byggmästarna AB, som lokalt entreprenörsföretag, påbörjar nu markarbetet för de två byggnaderna med tre till fyra våningar som kommer att hysa de 43 lägenheterna. Marcus Wiklund, arbetschef på Byggmästarna AB, ser fram emot samarbetet och bidraget till Trosas utveckling.

Bonum Brf Stensundet, vars försäljning startade i maj förra året, förväntas vara klart för inflyttning under det sista kvartalet 2025. Riksbyggen planerar att påbörja byggnationen under våren 2024.

Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, ser detta som en viktig milstolpe och ser fram emot att erbjuda 43 nya seniorbostäder i Trosa med fokus på långsiktigt boende och hållbarhet. Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och inkludera social gemenskap.

Bonum Brf Stensundet kommer att ligga nära centrum med grönområden runt omkring och tillgång till olika bekvämligheter. Projektet inkluderar även solceller på taket, laddstolpar och gemensamma faciliteter såsom en innergård, gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för besökare.