Assemblin tar sig an installationerna för Sew-Eurodrive:s nya anläggning

Foto: Henrik Mill

Assemblin har fått i uppdrag av Skanska att planera och installera el, värme, vatten, ventilation och sprinklersystem i Sew-Eurodrive:s nya produktions- och kontorsanläggning i Hedenstorp, utanför Jönköping.

Sew-Eurodrive, världsledande inom drivutrustningar för industrin, utökar sin satsning i Sverige genom att uppföra en ny kontors- och produktionsanläggning i Hedenstorp, väster om Jönköping. Projektet innefattar en ny produktionsbyggnad på över 10 000 kvadratmeter och en tre våningar hög kontorsbyggnad på nästan 1 500 kvadratmeter för Sew-Eurodrive:s svenska verksamhet. Skanska Sverige AB kommer att leda byggproduktionen, och på uppdrag av Skanska har Assemblin fått i uppdrag att designa och installera el, värme- och sanitet, ventilation och sprinklersystem i de nya byggnaderna. Flera företag inom Assemblin och det helägda dotterbolaget Bankeryd Rör kommer att delta i arbetet.

Projekteringen har redan påbörjats, och målet är att slutföra arbetet och flytta in under det andra kvartalet 2025. Miljöambitionen är tydlig i projektet och inkluderar användning av smarta, energieffektiva fastighetstekniska system såsom flexibla belysningssystem, elbilsladdning, säkerhetssystem och hög grad av självförsörjning genom koppling till solceller. Byggnaden kommer att värmas med fjärrvärme.

Hans-Fredrik Helldahl, regionchef på Skanska Sverige AB, kommenterade valet av Skanska som byggpartner och uttryckte att de ser fram emot att samarbeta med Sew-Eurodrive AB för att skapa deras nya kontors- och produktionslokaler. Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd på Assemblin El, ser också fram emot att samarbeta nära med beställaren och slutkunden för att skapa smarta och hållbara installationslösningar i Sew-Eurodrive:s nya anläggning.