BRA utvecklar nytt huvudkontor i Göteborg

Bild: BRA bygg.

BRA meddelar att man bygger nytt huvudkontor vid Röda Sten i Göteborg. Färdigställande planeras under hösten 2024.

På Banehagsgatan vid Röda Sten i Göteborg har bygget av BRA-koncernens nya huvudkontor påbörjats. Projektet omfattar kontor i fyra plan med en totalarea på omkring 2000 kvm.

Tomten är belägen intill Älvsborgsbrons södra fäste. I direkt närhet till kontoret finns även natursköna promenadstråk. Arkitekturen och materialvalen på byggnaden är noggrant utformade för att harmonisera med den omgivande miljön och smälta in i landskapet.

- Vårt nya huvudkontor kommer att bli en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som inte bara symboliserar BRA:s kreativitet och kompetens, utan också en inspirerande plats för gemenskap och samarbete, säger Magnus Riemer, Koncernchef på BRA AB.

Byggnaden präglas av unika detaljlösningar. Byggnadens huvudvolym är svept i mustigt rödbrunt tegel och sätts därmed i dialog med det intilliggande Sockerbrukets brokiga bebyggelse. En utskjutande glasdel bryter skarpt av och ger byggnaden ett modigt och samtida utseende, med stark anknytning till läget.

Arbetet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara färdigställt under hösten 2024, då BRA flyttar från sitt nuvarande huvudkontor i Mölndal.