Byggstart för Piloten 10 på Ladugårdsängen i Örebro

Foto: Husherren

Den 11 juni var det dags för spadtag för Piloten 10. Peab tillsammans med beställaren Husherren tog ett gemensamt spadtag för de 187 nya hyresrätterna i storlekarna 2-4 rum och kök. Husen byggs i anslutning Coop i området Ladugårdsängen.

VD Magnus Carlsson på Husherren AB menar att de ser en fortsatt stor efterfrågan på hyresrätter och säger att det känns mycket positivt att genom detta projekt bidra till samhällsutvecklingen och möta efterfrågan. Det är både viktigt och roligt att mitt i Coronakrisen kunna starta ett så här stort byggprojekt.

Lägenheterna blir moderna med genomtänkta planlösningar, smakfulla ytskikt och god standard. I alla lägenheter ingår exempelvis tvättmaskin, torktumlare och mikrovågsugn.  Samtliga lägenheter har balkong eller terrass. På markplan finns en lokal för restaurangverksamhet och redan nu har flera intressenter hört av sig.

Restaurangen på markplan har en bra placering i hörnet av den norra delen och är lättillgänglig vid infarten till området. Vi är glada att få till den lösningen som bidrar till mer sociala ytor i området, säger Magnus Carlsson.

Projektet bygger på ett tidigare nyligen genomfört projekt - kv. Mejeriet, vid Svampen på norr i Örebro. Tillsammans med Peab Sverige AB har en mycket uppskattad stadsdel växt fram och det är detta samarbete och liknande huskroppar som nu ligger till grund för Piloten 10.

Peab är glada att ta sig an det här projektet:

-Vi har med oss erfarenheten från projektet Mejeriet vilket ger oss god kännedom om hur vi på bästa sätt genomför även det här projektet. Vi är glada att vara med och utveckla samhället och bygga fler bostäder i Örebro, säger Camilla Hartman Frilander, arbetschef på Peab.