Emmabodas simhall uppgraderas och byggs ut

Emmaboda simhall. Foto: Norconsult

Norconsult Sverige har fått ett generalkonsultuppdrag för om- och tillbyggnad av Emmabodas simhall. Uppdraget innebär ett helhetshetsansvar för simhallens ombyggnation och det blir konsultföretaget som bland annat kommer att ta fram skisser samt förfrågningsunderlag för upphandling av totalentreprenad.

Företaget har i ett tidigare uppdrag gjort en förstudie med statusbedömningar som ligger till grund för den kommande om- och tillbyggnationen. Norconsult har nu även generalkonsultuppdraget och plockar i stort sett alla medverkande discipliner från de egna leden.

– Det handlar bland annat om projekteringsledning, arkitektur, kalkyl, konstruktion, miljöinventering, mark, akustik, brand, el, VVS, geoteknik och vattenrening. Tillsammans ska vi ta fram skisser och reda i vad som kan behållas och vad ska bytas ut eller byggas nytt, säger Malin Ahlstedt, affärsutvecklingschef inom badhus på Norconsult Sverige.

Hon tror att många kommuner står inför liknande situationer och stundande renoveringar.

– Många sitter i samma sits med badhus som nått sin tekniska livslängd och behöver göra något. I alla lägen finns det inte resurser för att bygga helt nytt. Ofta finns det en avsatt budget som det är viktigt för kommunen att hålla och vi kan hjälpa dem genomföra ett projekt inom rådande ramar, säger Malin Ahlstedt.

Målsättningen är att ha förfrågningsunderlaget klart i början av 2025.