Ny samlingsplats för forskning i Mölndal

Första spadtaget togs i mars 2015. Bild: Tengbomgruppen
På entréplanet inryms administrativa lokaler, kafé, ett medicinskt bibliotek samt en hörsal med plats för 150 åhörare. Bild: Tengbomgruppen

Vid Mölndals sjukhus byggs Hus R, en byggnad som samlar forskning, utveckling och utbildning som i dagsläget bedrivs såväl på Mölndals sjukhus som på andra delar inom Sahlgrenska universitetssjukhuset. Hus R, som står klart i april 2017, blir en naturlig mötesplats, utöver forskningslokaler planeras även kafé, studietorg, bibliotek och utbildningsytor.

Hus R blir en tillgänglig och modern byggnad, en kombination av högspecialiserade forsknings- och laboratorielokaler med fokus på rörelseorganen samt mer publika ytor som inbjuder till studier och spontana möten. På entréplanet inryms administrativa lokaler, kafé, ett medicinskt bibliotek samt en hörsal med plats för 150 åhörare. Tanken är att Hus R ska fungera som en gränsöverskridande arena som välkomnar såväl forskare som studenter och hälso- och sjukvårdens medarbetare.

Fokus på invändiga installationer

– Första spadtaget togs i mars 2015 och stommen stod färdig i början av januari 2016. Just nu pågår bland annat takbyggnation, montering av glasfasad, invändigt arbete och installationsarbeten. Det kommande året kommer ha stort fokus på invändiga arbeten och att färdigställa byggnaden för överlämnande till verksamheten i april 2017, säger Lina Fogelberg, projektledare för Hus R på Västfastigheter.