Elite Hotel inviger hotell vid Uppsalas gamla posthus

Hela det gamla Posthuskvarteret, som både består av det renoverade Posthuset samt en ny tillbyggnad, har fått namnet Suttung och är numera helt uthyrt. Bild: Archus Arkitekter
Hösten 2016 inviger Elite Hotell sitt nya hotell i anslutning till Uppsalas gamla posthus. Bild: Archus Arkitekter

Det gamla posthuset, som ligger granne med Uppsala centralstation, har fått ett rejält ansiktslyft i samband med att huset omvandlats till ytor för hotell och kontor. Utöver en grundlig renovering tillkommer även en tillbyggnad i anslutning till det gamla Posthuset. Totalt består kvarteret av 19 000 kvadratmeter hotell- och kontorsytor.

Hela kvarteret, som både består av det renoverade Posthuset samt en ny tillbyggnad, har fått namnet Suttung och är numera helt uthyrt. I december 2013 inleddes första etappen av det gamla Posthusets omvandling, då det gamla posthuset omvandlades till kontor och två nya våningsplan adderades till den befintliga fastigheten. I maj 2015 inleddes projektets andra etapp, byggnationen av en ny tiovåningsfastighet på Posthusets innergård.

Miljöcertifierad hotellfastighet med drygt 200 rum

I november 2016 står den nya fastigheten, med en yta på 9000 kvadratmeter, klar. I huset, som har ett strategiskt läge mitt i centrala Uppsala, inviger Elite Hotels ett nytt hotell. Projektets byggherre, fastighetsbolaget Klövern, siktar på att miljöcertifiera den nya fastigheten enligt Miljöbyggnad nivå guld. Elites nya hotell kommer att bestå av drygt 200 rum och konferensutrymmen, pub, restaurang och skybar.