Skogsharen i Norrtälje färdigställs

Sweco Architects har gestaltat ett hörnhus i fem våningar med putsade fasader och tegelsockel. Under innergården finns garage- och källarplan. Bild: Sweco Architects

150 nya bostadsrättslägenheter med hög standard i centrala Norrtälje. Det vill Credentia skapa i kvarteret Haren de kommande fem åren. Första etappen brf Skogsharen med 38 lägenheter färdigställs just nu, inflyttningen börjar i februari.

Det är en ganska stor tomt, kvarteret Haren i Norrtälje, belägen mellan Drottninggatan, Trädgårdsgatan och Esplanaden ett stenkast väster om stadskärnan. Här har Credentia ambitionen att utveckla 150 bostadsrättslägenheter fördelade på två större huskroppar i flera byggetapper. Den första, Skogsharen, påbörjades i oktober ifjol och har inflyttning februari till april 2016.

– Vi vill erbjuda ett boende med hög standard på utmärkt läge i centrala Norrtälje. Vi har eftersträvat stor spännvidd på lägenhetsstorlekarna för att attrahera olika målgrupper; i huset finns allt från ettor till fyror, berättar Marc Micallef, projektledare hos byggherren Credentia AB, som äger, förvaltar och utvecklar främst bostadsrätter i Roslagen med omnejd.  

– Många köpare är förstagångsköpare som lockats av de mindre lägenheterna, som är mycket yteffektiva. Planlösningarna tillhör det jag själv är mest nöjd med i projektet.

Hörnhus i fem våningar Arkitekten Sweco har gestaltat ett hörnhus i fem våningar med tegelsockel och putsade fasader, tänkta att smälta in väl i den omgivande bebyggelsen.

Etapp två i kv Haren, blivande Brf Strömstaren med 28 lägenheter, började byggas i somras med beräknad inflyttning årsskiftet 2016/17. Förhoppningen är att hela Haren ska vara klart kring 2020.

Credentia har även två andra byggprojekt igång i Norrtälje: etapp två av kv Vega på Vegagatan nära stadskärnan och Brf Solviken, etapp fyra på Solbacka Strand-området i stadens östra utkant.

– Vi eftersträvar en variation i våra projekt som ger våra kunder valmöjligheter, därför vill vi gärna bygga både på centralt läge och i mer naturnära läge som Solbacka Strand, säger Marc Micallef.