Första spadtaget för Riksbyggens radhus på Getberget i Skellefteå

Brf Hjortrongränd exteriör framsida. Bild: Riksbyggen

Igår inleddes byggandet av Riksbyggens nya bostadsrättsradhus på Getberget i Skellefteå, ett projekt som påbörjades med säljstart i somras. De 20 radhusen, som ingår i Brf, planeras vara redo för inflyttning runt årsskiftet 2025/2026.

- "Att kunna bygga nya bostäder i dagens läge är av nationellt intresse. Tack vare ett starkt samarbete mellan Riksbyggen, Skellefteå kommun, Contractor och Nornan Invest har vi kunnat starta byggnationen snabbt," säger Ulrika Nyström, affärsområdeschef på Riksbyggen.

Det första spadtaget togs av Lorents Burman, kommunalråd i Skellefteå, Ulrika Nyström, Kurt Nyström, vd för Contractor Skellefteå, och Evelina Lundgren, en av de framtida bostadsrättsinnehavarna.

- "Behovet av bostäder i Skellefteå är bland de största i landet, och vi har det som vår högsta prioritet. Vi har vuxit med cirka 1 900 invånare bara i år och ser en fortsatt tillväxt. Vi är glada över att, tillsammans med Riksbyggen som vår långsiktiga partner, kunna bidra till fler bostäder," säger Lorents Burman.

De 98,5 kvadratmeter stora husen har en grundplan med fem rum och kök, men med möjlighet till flexibilitet beroende på köparens önskemål. Köparna kan välja mellan fem eller sex rum, och varje hus har en altan i sydvästläge, en liten trädgård samt en carport förberedd för laddbox.

Evelina Lundgren, som kommer att flytta in i Brf Hjortrongränd, var en av de första att ta ett spadtag.

- "Vi är en familj på fyra som för närvarande bor i en villa utanför Skellefteå. Läget på Getberget passar oss perfekt med närhet till jobb, förskola och skola. Dessutom lockar möjligheten att köpa en nyproduktion där vi själva kan påverka planlösningen och inredningen," säger Evelina Lundgren.

b
Köpare Evelina Lundgren vid spadtag för Brf Hjortrongränd i Skellefteå. Foto: Riksbyggen