Kulturhuset Möllegården - Byggstart för nytt kulturcentrum i Åkarp

Fr. v. Malva Sinclair, projektledare Kulturhuset Möllegården, Ahrne Christiansson, projektledare för renoveringen och Johan Cronvall, platschef på Otto Nilssons Byggnads AB.

Arbetet med att omvandla Möllegården i Åkarp till det nya Kulturhuset Möllegården har nu inletts. Byggstaket har rest på plats, vilket markerar starten på en omfattande renovering där både inomhus- och utomhusmiljöer kommer att uppgraderas.

Det nya kulturhuset kommer att bli en central mötesplats för kulturaktiviteter i Burlöv. Biblioteket kommer att utvidgas med nya, fräscha lokaler som erbjuder utrymme för fler böcker och evenemang. Både inomhus- och utomhusmiljöer kommer att bli mer tillgängliga än tidigare.

b
Foto: Burlövs Kommmun

En visionsbild av hur den nya barnavdelningen på biblioteket i Åkarp kommer att se ut är också framtagen. Ahrne Christiansson, projektledare i Burlövs kommun, uttrycker sin entusiasm för omvandlingen:

- Det känns fantastiskt att vi äntligen har kommit igång med arbetet. Vi ser verkligen fram emot att få se det nya kulturhuset, säger han.

Biblioteket planerar att förbli öppet under hela byggperioden. En tillfällig entré har skapats genom huvudbyggnaden för att besökare fortfarande ska kunna använda biblioteket som vanligt. Renoveringen, som utförs av Otto Nilssons Byggnads AB, förväntas vara klar vid årsskiftet. Efter detta kommer verksamheten att flytta in i de nyrenoverade lokalerna och det nya Kulturhuset Möllegården är planerat att öppna i början av 2025.