Utökat hyresavtal och storskalig ombyggnation för Bergslenagymnasiet i Knalleland

Foto: Cernera Fastigheter

Borås Stad har förnyat och utökat sitt hyresavtal med Cernera för lokalerna som används av Bergslenagymnasiet i Knalleland. Det nya avtalet innebär att skolan kommer att nyttja hela fastigheten, vilket omfattar cirka 2 900 kvadratmeter. Lokalerna kommer att genomgå omfattande renoveringar och anpassas för att uppfylla Västra Götalandsregionens riktlinjer för tillgänglighet.

Ombyggnationen syftar till att skapa moderna och flexibla utbildningsutrymmen som möter både nuvarande och framtida behov. Arbetet är planerat att vara klart till våren 2025 och kommer att genomföras parallellt med det pågående läsåret, med noggrant övervägda åtgärder för att minimera störningar i undervisningen.

– Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med Borås Stad och att kunna utveckla lokalerna för att möta skolans nuvarande och framtida behov. Detta projekt är i linje med vår strävan att skapa funktionella och hållbara miljöer för olika verksamheter, säger Oskar Malmén, VD för Cernera.

Kristina Brink, gymnasiechef på Borås Stad, och Andreas Davidsson från LFF, betonar båda vikten av det goda samarbetet i denna process.

– Samarbetet har varit utmärkt, och vi ser fram emot att välkomna verksamheten till de nyrenoverade och anpassade lokalerna, säger Kristina Brink.