Framtidens Höör tar form - Maglehill invigt med festligheter

Foto: MVB

Med tal, bandklippning, artistuppträdanden och familjevänliga aktiviteter invigdes Höörs nya stadsdel, Maglehill. Projektet, som utvecklats i samarbete med MVB, inkluderar ett särskilt boende, en förskola, en F-6 skola, ett tillagningskök och en idrottshall.

– Vi började med ett tomt blad, och att nu se hela projektet färdigställt är oerhört glädjande. Samarbetet mellan kommunen, våra partners och mina kollegor har varit genomgående positivt och givande. Tillsammans har vi lyckats genomföra detta långvariga projekt med ett mycket bra resultat. Vi på MVB är stolta över att ha fått bidra till framtidens Höör, säger Thomas Ellkvist, VD för MVB Syd.

Maglehill är det största stadsutvecklingsprojektet hittills i Höörs kommun, och när det är helt färdigbyggt kommer området att vara hem för cirka 1 300 invånare.

– Jag är mycket glad över att vi nu kan inviga den största satsningen i Höörs kommuns historia. Många barn kommer under lång tid framöver att gå i moderna och inspirerande skollokaler, och samhället runt omkring kommer att utvecklas och ge plats för både nya och gamla Höörsbor, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg.

Projektet inleddes 2017 och har genomförts i etapper. Den första etappen omfattade det särskilda boendet som invigdes i januari 2024. Den andra etappen innefattade en förskola för cirka 160 barn, en F-6 skola för 400–600 elever, ett tillagningskök anpassat för 900 portioner och en fullskalig idrottshall som även kommer att användas av kommunens föreningsliv på kvällar och helger.

Jesper Sundbärg, VD för Höörs Fastighets AB, har varit involverad i projektet från start.

– Jag är övertygad om att detta projekt tydligt signalerar till både nuvarande och potentiella invånare och företagare att Höör satsar på framtiden. I stadsdelen Maglehill lyfter vi fram Höörs största fördelar – goda kommunikationer, satsningar på barn, unga och äldre, samt vår fantastiska natur som är tillgänglig för alla, säger Jesper Sundbärg.