Byggstart för nya radhus i Ältadalen planeras till 2025

Foto: Svensk Husproduktion

Ältadalen i Nacka kommun där fortsätter Ikano Bostad sitt bostadsbygge, och i hård konkurrens valde de Svensk Husproduktion Projekt AB som totalentreprenör för etapp 2, som planeras starta 2025.

"Vi är mycket glada och stolta över att Ikano Bostad har valt oss som totalentreprenör för detta fantastiska projekt i Älta", säger Magnus Göting, Chef för Bostadsutveckling & B2B-försäljning på Svensk Husproduktion. "Under hösten kommer vi att påbörja projektering och tillverkning, och vi planerar att starta byggnationen i början av 2025."

De 33 Svanenmärkta radhusen i två plan kommer att vara mellan 109-122 m² stora. Varje hus har en uteplats, eget förråd, en uppfart för två bilar och en liten trädgård. Ältadalen erbjuder dessutom närhet till natursköna strövområden i Erstaviks skogar.

Interiören i radhusen är designad för att passa olika målgrupper, även om storleken är generös för familjeboende. På entréplanet finns husets hjärta med en öppen planlösning för kök, matplats och vardagsrum. Härifrån når man altanen som leder ut till trädgården. Bottenvåningen har också en välutrustad tvättstuga och en wc med dusch. På övre plan finns sovrum, allrum, förvaringsutrymmen samt ett badrum med badkar.