Ängelholmshem planerar byggnation av 76 hyreslägenheter i Munka Ljungby

Bild av: Möller Arkitekter

Ängelholmshem har ingått ett avtal med MTA Bygg och Anläggning AB för uppförandet av 76 hyreslägenheter i centrala Munka Ljungby, på den tidigare växthustomten. Inflyttning beräknas ske hösten 2026.

Projektet omfattar fyra punkthus med totalt 76 yteffektiva lägenheter.

- Vi är glada att kunna påbörja ett nytt byggprojekt utanför centralorten och erbjuda attraktiva bostäder i ett centralt läge i Munka Ljungby. Den aktuella tomten har varit obebyggd under en tid, och vi tror att invånarna i Munka Ljungby kommer att uppskatta att vi fyller igen denna lucka i byn, säger Bengt Jansson, styrelseordförande på Ängelholmshem.

Byggnaden kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket innebär bland annat låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljusinsläpp. Husen kommer även att utrustas med solceller och batterier för energilagring. Varje lägenhet kommer att ha tillgång till antingen balkong eller uteplats. De tegelklädda husen kommer att byggas i traditionell skånsk Hansa-stil med mörka plåttak.

- Det är viktigt för oss som allmännyttigt fastighetsbolag att fortsätta bygga bostäder även under lågkonjunktur. Vi vill så långt som möjligt fungera som en stabiliserande faktor och stödja byggbranschen när takten i samhällsbyggandet minskar, säger Mats Nilsson, vd för Ängelholmshem.

Byggstarten är planerad till början av 2025, med preliminär inflyttning hösten 2026.

Fakta:

  • Totalt antal lägenheter: 76
  • Lägenhetsstorlekar och antal: 55–75 kvm, 44 st 2 rum och kök samt 32 st 3 rum och kök
  • Byggentreprenör: MTA Bygg och Anläggning AB
  • Arkitekt: Möllers Arkitekter
  • Preliminär inflyttning: Hösten 2026