Riksbyggen startar försäljning av nya kedjehus i Göteborg

Bild: Riksbyggen

Den 28 augusti startar Riksbyggen försäljningen av den första etappen av kedjehus vid kusten i Björlanda Ängar, Hisingen i Göteborg, med planerad inflyttning sommaren 2026. Förutom kedjehusen planerar Riksbyggen att tillföra fler bostadsrättslägenheter i området.

Terrasslunden består av totalt 17 kedjehus som är äganderätter, belägna i Björlanda Ängar på Hisingen i Göteborg. Den första etappen omfattar tio hus som nu släpps till försäljning, med inflyttning planerad till juni 2026. Dessa kedjehus är enfamiljshus på två och ett halvt plan, med sex rum och kök fördelade på 150 kvadratmeter. Husen har en terrass på andra våningen, egen tomt med färdig anlagd trädgård, carport och altan.

– Intresset för Terrasslunden, vår första etapp i Björlanda Ängar, har varit stort. Moderna hus med bra planlösningar och det attraktiva läget nära natur, hav och stad är avgörande faktorer, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Storgöteborg.

Björlanda Ängar erbjuder en kombination av närhet till både natur och stadsliv. Dessutom byggs ett nytt närcentrum med kollektivtrafik, butiker och service i området. Kedjehusen placeras nära skogen, med promenadavstånd till torget.

Området, som expanderar med en friidrottsarena, apotek och planerat äldreboende, har redan barnomsorg, skola, bibliotek och idrottshall. Förutom de 17 kedjehusen i Terrasslunden kommer Riksbyggen även att bygga bostadsrättslägenheter.