120 nya jobb skapas när Rockwool öppnar ny fabrik i Sverige

Foto: Rockwool

Stenullsproducenten Rockwool planerar att bygga en ny fabrik i Eskilstuna, Sverige, för att möta den ökade efterfrågan på klimatsmart isolering inom byggbranschen. Den nya fabriken kommer att skapa 120 nya arbetstillfällen och utnyttja egenutvecklad, storskalig grön smältteknik.

De meddelade idag sina planer på att etablera en fabrik i Eskilstuna, en strategiskt belägen plats nära storstadsregionen som anses idealisk för att snabbt och effektivt kunna betjäna kunderna på den svenska och finska marknaden.

Den toppmoderna anläggningen kommer att producera 100 000 ton av Rockwools brandsäkra, högpresterande och återvinningsbara stenullsisolering årligen, vilket gör den till världens största elektriska smältugn. Produktionen förväntas starta under andra halvan av 2027 och fabriken kommer att skapa 120 nya arbetstillfällen.

Efter att ha köpt mark i Eskilstuna Logistikpark 2017, samrått med lokalsamhället och relevanta myndigheter samt påbörjat miljötillståndsprocessen, planerar de att starta byggnationen snart. Detta blir deras femte fabrik i Norden.

"Våra kunder kräver i allt högre grad byggmaterial med lägre klimatavtryck för att nå sina klimatmål och följa EU-riktlinjer för ökad energieffektivitet och förbättrad energiprestanda i byggnader. Vår egenutvecklade storskaliga elektriska smältteknik kommer att hjälpa marknaden att uppfylla dessa krav. Vi förväntar oss att efterfrågan på högkvalitativ isolering kommer att öka ytterligare när EU-direktiven implementeras", säger Frank Larsen, Managing Director för Rockwool Nordics. Han tillägger: "Fabriken kommer också att bidra till sina egna ambitiösa klimatmål".