TL Bygg tar sig an ny förskola i Sävja, Uppsala

Illustration: TL Bygg

TL Bygg har nyligen skrivit kontrakt med Uppsala kommun Skolfastigheter AB för att uppföra en ny förskola i stadsdelen Sävja i sydöstra Uppsala. Den nya förskolan, Uppsävja förskola, beräknas vara klar år 2026 och kommer att kunna ta emot 144 förskolebarn.

"Vi skapar möjligheter för fler permanenta förskoleplatser i det växande Uppsala – det är en central del av vårt åtagande. Samtidigt fokuserar vi på att skapa en trivsam förskola med en generös och naturnära utemiljö för barnen," säger Fredrik Ahlgren, Nyproduktionschef på Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

TL Bygg är huvudentreprenör för projektet som planeras att påbörjas i slutet av 2024 och vara klart till hösten 2026.

Förskolan kommer att ha åtta avdelningar och ett eget tillagningskök med kapacitet att servera 200 portioner. Dessutom kommer en solcellsanläggning att installeras på taket för att stödja verksamhetens energiförsörjning.

"Vi är mycket glada över förtroendet att bygga den nya förskolan i Sävja. Efter flera lyckade ombyggnationer av förskolor åt Uppsala kommun Skolfastigheter ser vi fram emot ytterligare ett gott samarbete," säger Mattias Tapper, Affärschef Uppsala på TL Bygg.

Platsen där förskolan ska byggas är naturnära med uppvuxen tallskog och närhet till grönområden, vilket skapar goda förutsättningar för att utforma en naturligt grön förskolegård.