Kubicom stärker sitt team med professor Anna Fredriksson

Foto: Thor Balkhed, Linköpings universitet

Kubicoms lösning och digitala molntjänst, som effektiviserar och skapar ordning och reda i byggprojekt samtidigt som den hanterar miljöpåverkan, växer snabbt i Sverige och Norden. Stora bolag som NCC och Svevia samt kommuner som Stockholms stad har utvärderat och valt Kubicom. Även leverantörer som JH transport och S.Blomquist Entreprenad har anslutit sig till plattformen.

För att ta nästa steg förstärker Kubicom nu styrelsen med Anna Fredriksson, professor vid avdelningen för Kommunikations- och transportsystem på Linköpings universitet. Hon leder forskningsområdet Stadsutveckling och logistik inom Bygglogistikgruppen.

Peter Mattisson, koncernchef i CIMON och styrelseordförande i Kubicom, säger: "Vi har en driven ledning och en kunnig styrelse som nu ytterligare förstärks med Anna Fredriksson. Kubicom ingår i CIMON-koncernen och vi värdesätter nära samarbeten med ledande akademier och forskning. Det är i den här skärningspunkten som riktigt stora framsteg sker, så vi är mycket glada över att välkomna Anna till Kubicoms styrelse."

Anna Fredriksson kommenterar: "För mig är det väldigt positivt att få en närmare anknytning till branschen och använda mina kunskaper för att driva utvecklingen framåt. Jag har haft flera kontakter med Kubicom och uppskattar deras strävan att bidra till positiv samhällsutveckling. Att koncernen även har en stark koppling till akademi och forskning är en stor fördel."