Broson Steel nomineras till Årets Bygge 2023

Broson Steel är specialister på produkter och tjänster gällande svetsade stålrör, konstruktionsrör och kallformade profiler.Fotograf: Tony Meyer

När TB-Gruppen med hjälp av Tuve Bygg byggde en ny logistik- och produktionsanläggning för Broson Steel i Vårgårda stod kundens behov i fokus. Efter en byggtid på bara tio månader var anläggningen klar och inflyttad, med en effektiv solcellsanläggning på taket. Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2023 inom kategorin industri, logistik, butik. Uppdelat på sex olika kategorier är det de 18 bästa byggprojekten i Sverige, slutförda under 2022, som gör upp om titeln Årets Bygge 2023. 

Broson Steel behövde en ny verksamhetsanpassad anläggning för att kunna fortsätta växa och samtidigt effektivisera sin arbetsprocess. TB-Gruppen, som utvecklar nya fastigheter, kom i kontakt med Broson Steel och erbjöd dem att köpa mark i bra läge nära sitt huvudkontor i Vårgårda. Därefter anlitades Tuve Bygg som entreprenör för projektet.

– I det här projektet har allting fungerat och slutresultatet har blivit precis som Broson Steel önskade. De är inte ofta det händer, man brukar få kompromissa under resans gång, säger Robert Uthberg, arbetschef på Tuve Bygg

FAKTA
Entreprenör: Tuve bygg
Beställare: TB-gruppen
Hyresgäst: Broson Steel
Arkitekt: Liljewall
Projektkostnad: 60 miljoner kronor
Entreprenadform: Totalentreprenad

Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Construction Summit. Vinnarna koras den 28 mars på Construction Summit, Sergel Hub i Stockholm.