Byggstart för nytt aktivitetshus för unga i Södertälje

Foto: Telge Fastigheter

Nu inleds bygget av det nya aktivitetshuset på Robert Anbergs väg i Ronna. 

I aktivitetshuset ska det finnas bland annat en musikstudio och replokaler, en dans- och festlokal, ett LAN-rum, ett kreativitetsrum (makespace), odlingsverksamhet, teaterverksamhet, podcast- och filmproduktion, friluftslivsaktiviteter och föreläsningar om exempelvis psykisk ohälsa, jämställdhet och inkludering. Det ska också finnas ett kafé med hälsoprofil.

Tanken är att den nya mötesplatsen ska bli en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Aktivitetshuset ska även kunna användas för övriga kulturaktiviteter, föreningsdriven verksamhet och andra kommunala verksamheter som skolor och kulturskolan.

Bakgrund:

Under en längre tid har det saknats en mötesplats som kan tillgodose barn och ungas behov av fritidsaktiviteter i områdena Lina Hage, Ronna och Geneta. Därför har det pågått ett arbete med att hitta en mötesplats med trygg placering och varierande utbud av aktiviteter dit unga främst från dessa områden, men också från övriga områden i Södertälje, kan ta sig på ett enkelt sätt.