Byggstart 2024/2025 - Riksbyggen och Nordr transformerar Kävlinge

Fem kvarter med bostäder, service och handel kommer att byggas i Södra stationsstaden. De gamla träden ska bevaras där det är möjligt för att få en grön miljö. Illustration: Riksbyggen

Den nyligen antagna detaljplanen för Södra stationsstaden, specifikt området runt det äldre kommunhuset i Kävlinge, har nu trätt i kraft. Riksbyggen och Nordr har planer på att starta byggandet av flerbostadshus och radhus i området, och detta förväntas påbörjas omkring 2024/2025.

Det nya området, som kommer att kallas Södra stationsstaden, kommer att omfatta fem kvarter med olika typer av bostäder. Den befintliga grönskan i området, inklusive äldre träd, kommer i möjligaste mån att bevaras för att bevara den gröna atmosfären. Samtidigt kommer området närmast järnvägen att öppnas upp och göras mer tillgängligt för allmänheten.

bild
Äldre träd kommer att integreras i det nya bostadsområdet. Illustration: Riksbyggen

Riksbyggen planerar att bygga cirka 120 bostäder på platsen där det nuvarande kommunhuset står. Dessa bostäder kommer att konstrueras med starkt fokus på hållbarhet och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Nordr kommer att utveckla ett kvarter med flerbostadshus och en tomt för radhus på området framför Attendos särskilda boende, där det för närvarande finns en öppen yta som tidigare har använts som parkeringsplats.

Omvandlingen av Södra stationsstaden förväntas starta under 2024/2025.