När Max öppnar sin första restaurang i Norrtälje passar man på att testa nya hållbara material och byggtekniker. Det har lett till att de totala utsläppen beräknas minska med 31 procent. Samtidigt bidrar MAX med 50 nya arbetstillfällen.
Den nya restaurangen i Norrtälje, med plats för över 260 gäster, har bland annat byggts med grönbetong och limträstomme som har lågt C02-avtryck. Man har också installerat solceller på taket och det nya kyl- och fryssystemet återvinner värme effektivt med låg energiförbrukning. Richard Bergfors, koncernchef på MAX, menar att det är viktigt att hela burgarbranschen implementerar nya hållbara lösningar i sin verksamhet.
- Vi har alltid jobbat mycket med hållbarhet och restaurangen i Norrtälje blir ett test för att se hur de nya materialen och teknikerna fungerar i praktiken. Vi är hoppfulla och går det bra ser vi fram emot att bygga fler restauranger med de här materialen och den här tekniken. Om vi ska uppnå våra klimatmål är det här vägen att gå framöver. Inte bara för oss utan för hela branschen, säger Richard Bergfors.