Bostäder med utrymme för umgänge

Byggnation av Kapellbacken Eskilshem 4:1 i norra Eskilstuna pågår för fullt. Trygghetsboendet med 38 lägenheter fördelade på tre huskroppar planeras vara klara för inflyttning i mitten av år 2024.

AV: ELIN BISANDER | ILLUSTRATION: RG BOSTAD

Kapellbackens trygghetsboende byggs just nu av Reinhold Fastighets AB tillsammans med Tuna entreprenad. Detta på uppdrag av fastighetsägarna Kruhsberg fastigheter AB. De 38 hyreslägenheterna finns fördelade i områdets tre punkthus med träfasad. Lägenheterna är organiserade kring en ombonad innergård med planteringar och sittmöjligheter. Bostädernas entréer är placerade inåt gården.

Från lägenheternas ytterdörr kan de boende planera sina uteplatser samt ha överblick över gården. Alla lägenheter är genomgående och har på motstående sida en balkong som hör till respektive lägenhet. De inre sociala funktionerna finns placerade i områdets högsta hus. Här finns en gemensamhetslokal i bottenplan. Här kan man umgås, laga mat eller pyssla med sin hobby. Lokalen kommer också att finnas tillgänglig för de boende att hyra för andra sammankomster. I det här huset finns också en gemensam takterrass med milsvid utsikt, kvällstid lyser takterrassen som en lykta över staden.

PARKERING PÅ KÄLLARPLAN

Bilparkeringen finns på källarplan, att man placerat den här i stället för på markplan är för att möjliggöra en trivsam gård för samvaro. Materialvalen i lägenheterna är klassiska och tidlösa. Ekgolv, klinker i hall och badrum, helkaklade väggar i badrum, fönsterbänkar i natursten. Genomgående mjuka och harmoniserande kulörer och ett urval av tapeter för hyresgästerna att välja från. ■

bild