Galleria Trädgården i Varberg moderniseras

Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder

Köpcentret Galleria Trädgården i centrala Varberg ska utökas med ytterligare två våningar. Tillbyggnaden innebär att gallerian utökas med 5 600 kvadratmeter handelsyta. Bland de nya hyresgästerna finns bland annat Clas Ohlson och Hennes & Mauritz.

Utöver tillbyggnaden satsar byggherren Coop Varberg, även på att bygga om och genomföra grundförstärkning av gallerians befintliga lokaler. En ny rulltrappa och nya hissar ska installeras och gallerian förses även med en ny fasad samt ett nytt skärmtak. Byggstarten ägde rum i augusti 2016 och sommaren 2017 räknar Coop Varberg med att kunna inviga den utbyggda gallerian, som när tillbyggnaden står klar får en sammanlagd handelsyta på 12 600 kvadratmeter.

 

– Byggnadsarbetet fortlöper helt enligt tidsplanen. Utöver Clas Ohlson och Hennes & Mauritz så är även Nordea och SEB klara som hyresgäster. De båda bankerna disponerar ett eget våningsplan på plan tre. De nya hyresgästerna kompletterar de drygt 25 hyresgäster som i dagsläget finns i gallerian, däribland Indiska, Kjell & Co, Kappahl, MQ, Dressman och BR Leksaker. Efterfrågan på kommersiella lokaler på centrala lägen i Varberg är hög, därför passar utbyggnationen verkligen in i bilden av framtidens stadskärna, säger Göran Borg, vd på Coop Varberg, som äger Galleria Trädgården.