Skebo satsar på 40 nya radhus i Kåge

Foto: Skebo

Skebo fortsätter sin satsning på Kåge genom att bygga 40 nya hyresrätter i centrala delen av orten. Dessa bostäder kommer att utformas som tvåvåningsradhus. Contractor har valts som entreprenör för projektet.

– Kåge är ett populärt och snabbt växande område, precis som hela Skellefteå kommun. Radhus är en boendeform som passar många och som vi har stor tilltro till, säger Harriet Classon, ordförande för Skebo.

De 40 nya lägenheterna kommer att vara den andra etappen av byggnationen i Sörbyn, ett centralt beläget område i Kåge med närhet till affär, hälsocentral och natur. Bostäderna är likartade med de 40 som byggs i den första etappen, som beräknas vara klara i början av 2025.

– Vi på Contractor är mycket stolta och glada över att ha vunnit upphandlingen för Sörbyn etapp två för Skebo. Detta innebär att vi fortsätter att stödja ett levande Norrland genom att använda lokalt arbetskraft, säger Kurt Nyström, vd för Contractor Bygg i Skellefteå.

Varje bostad kommer att ha 5 rum och kök och mäta ungefär 110 kvadratmeter. Dessutom kommer varje bostad att ha en parkeringsplats med laddbox och uttag för motorvärmare.

– Eftersom Kåge växer snabbt, är det viktigt för oss att erbjuda fler bostäder i samhället. Vi vill bidra till hela Skellefteå kommuns utveckling, och Kåge är ett allt mer populärt och expanderande område, säger Helena Markgren, vd för Skebo.